Av /via Encyclopedia of Life.
Lisens: CC BY NC SA 2.0

Slettefalk er ein liten rovfugl i falkefamilien og har naturleg utbreiing i Sørlege og Aust-Afrika.

Faktaboks

Vitskapeleg namn
Falco rupicoloides
Beskriven av
Smith, A, 1829

Som vaksen er fuglen ca. 30 cm lang og veg rundt 270 gram.

Arten er knytt til tørr savanne, tørr tropisk buskmark, tørr tropisk grasmark og varm ørken. Slettefalk er ein jegar som lever av virvellause dyr (invertebratar) og små varmblodige dyr som han fangar i skogen, i buskar og i lufta.

Hekking skjer éin gong i året, og i løpet av hekkeperioden legg hofuglen rundt seks egg som blir ruga ut i løpet av ca. 23 dagar. Ungane forlèt reiret om lag fem veker etter klekking.

Slettefalk lever vanlegvis i rundt seks år.

Systematikk

Nivå Vitskapleg namn Norsk namn
Rike Animalia dyreriket
Rekkje Chordata ryggstrengdyr
Underrekkje Vertebrata virveldyr, ryggradsdyr
Klasse Aves fugler, fuglar
Orden Falconiformes falkefugler
Familie Falconidae falkefamilien
Slekt Falco
Art Falco rupicoloides slettefalk

Systematikken følgjer Artsdatabankens inndeling (2026).

Les meir i Store norske leksikon

Faktaboks

Vitskapeleg namn
Falco rupicoloides
Artsdatabanken-ID
178485
GBIF-ID
2481010

Kommentarar

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må vere logga inn for å kommentere.

eller registrer deg