Ugrás a tartalomra
Dragon
LFG.HU Fórum
Wiseman

Ajánlott hozzászólások

Decado_Arkel
Kelt:
Kelt:

pl van egy novella a hideg karok ölelésében, ahol az egyik kereskedő hercegségben megtelepedett amundról szól (A fekete Ember a címe asszem)

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

OGRF
Kelt:
Kelt:

Répa Mindenkinek!

Szerintem is szertecsatangolhattak néhányan... Kérdés, hogy magukkal vitték-e kultuszukat, vagy elvegyültek-e? Én inkább az előbbire szavaznék... Egyébként ezek tekinthetőek egyfajta "felderítőnek" is, akik aztán jelentettek a főerőknek... Hogy letelepedtek-e máshol, vagy visszatértek azt nem tudni... Azért azt látni kell, hogy az amundokban a nacionális érzelmek elég erősek... Így nem nagyon jellemző, hogy ok nélkül kiszakadtak volna... Akit a népe kitagadott, vagy elkergetett az más tészta...

De szerintem is léteznek kiszakadt amund kolóniák szerte Yneven, éppúgy ahogy a khálok is hasonló módon telepedtek le emberek között...

LPZ.

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Daelon
Kelt:
Kelt:

OGRF:

látom egyetértünk megint. szerintem is vitték a kultuszt, ilyenformán viszont akkor le kell kötni, hogy az Amhe általi kiirtása a többieknek az Ibarára korlátozódott.

yeah, elő az amund NJK-kal :gyagya:

Dae

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Hiuz
Kelt:
Kelt:

Well!

Én egy olyan novellára emlékszem ahol amundok kószáltak el a sivatagból. Az az írás, amelyikben a gyerekek elmennek meglesni a titkos völgyet, és ott egy elrejtett Amhe démonra lelnek (persze konkrétan ezt nem mondják ki, de ez érthető). Lehet hogy ez pont a már említett Fekete ember, bár én más címre emlékszem. Ebben nagyon szépen le van írva, hogy ahova az amundok mennek, ott gyorsan egy kis sivatagot is kreálnak maguknak, mert ők ott érzik magukat jól - mi pl. ezt magunk között azzal magyaráztuk, hogy a páradús levegő árt az ő alapvetően szárazság kedvelő légzőrendszerüknek, és a nedvesség ha lecsapódik a tüdejükben, akkor abba bele is fulladhatnak. Nem véletlen, hogy Vaskezű Alex is maszkban mászkál - Darth Vader rulez!

Ha vannak is szanaszerte kolóniák Yneven, Amhe Ramuun érkezésekor hazaparancsolja népét, így aztán mégse kellene sok amund NJK, legalábbis nem a háború alattra, utánra.

Hiúz

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

OGRF
Kelt:
Kelt:

ReRépa..:

ftHiúz:

Na a franc se menne haza, ha mondjuk én nem Amhe hívő vagyok, és hazaparancsol az, aki kiírtja a népem egyik felét, hogy egyesítse a másikat... Ilyen alapon maradhattak bőven Refith hívek, no meg a többi jóarcúé is... No és a sivatagosításhoz gondolom csak a Földanya papjai értenek, nem? Amhe meg Béka- Phattya ! :gyagya:

ftDaelon:

Elő hát! Már telepítem is a kolóniákat... :gonosz:

Muszáj meleg sivatagnak lennie? Északon is van egy...

LPZ.

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Hiuz
Kelt:
Kelt:

Hali

A lenn említett novellában nyilvánvalóan Amhe hívők vannak, és sivatagosítanak. Mondjuk ez mehet artifact által is.

A hívás meg sajna olyan, hogy annak engedelmeskedni kell. Egy isteni szintű mágia azért csak eléri azt a pár ezer amundot, aki a világon van - pláne, hogy min 95%-uk az Ibarában lebzsel valahol.

Hiúz

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

DelArco
Kelt:
Kelt:

Üdv!

Kránban is élt egy kevés elüldözött amun amig ki nem nyírták őket.Ezeket Amhe Ramun üldözte ki.Szerintem elüldözött kolóniák bárhol lehetnek.Természetesen nem amhe hívők.

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Daelon
Kelt:
Kelt:

Hoi!

Hiúz:

akármilyen isteni mágia...azért legyünk már kicsit reálisabbak. OGRF-nek igaza van sztem. ha vki kiirtatja a paptársaim/híveim 90%-át, az parancsolgathat nekem, magasról teszek rá, és valószínúleg az istenem is segít ebben. ahogy megegyzetünk, egy részét beáldozza a híveknek, azaz odaküldi szolgának/segítőnek, de épp ennek ürügyén elleplezhet másokat.

a sivatag meg... ragaszkodjunk Egyiptomhoz ?:gyagya: mondjuk akkor baromi könnyű lebuktatni az amundokat, mert akkor csak ott vannak, ahol sivatag is. ilyenformán sima vetélkedőt lehet rendezni: Természet szférás papok vigyázz! Erdőt telepíts! :gonosz: és az amundok már hullanak is mint a legyek. vagy fogni egy-két BM-et, és fagyot, zúzmarát és egyéb -alapesetben terméskárosító- spelleket idéztetni velük, oszt a meleghez szokott dögök megpurcannak vagy legalábbis erősen kényelmetlenül érzik magukat.

:legyint: mindegy.

szvsz nem megy mindenki haza, a manifesztációkor sem.

Dae

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Hiuz
Kelt:
Kelt:

Daelon

Egy Manifesztálódott Isten mágiája. Ezt hogyan állítod a realitás talajára?

És hogyan oldod meg, hogy leküzdj egy 100+xE-s asztrálvarázslatot? Egyetlen szabály ismeretes erre: az ellentétes érzelmeket dupla erősítéssel kell elmondani, ha pedig szakrális jellegű a dolog, akkor 3x erősítés kell. Nyilván a bujdosó főpapok leküzdik a késztetést, és híveik egy részét is a seggükön tudják marasztalni, és nyilván a Vaskezű sem fog hanyat homlok a sivatagba rohanni, de azért az amundok jelentős része odamegy, ha Amhe-Ramun hívja. Főképpen azért, mert legtöbbjük amhe hívő. De, csak hogy tisztázzuk a dolgokat, az amund vallás nem egyistenhívő, hanem egy istencsaládban hisz. Vagyis, a nagytöbbség híve Amhe Ramunnak, és az amundok nagy része az ő nevével ajkán megy háborúba, vagy kezd küzdelembe. Talán csak a papok és papnők a kivételek.

Továbbá én a sok száz amund kolónia a világon elméletet olyan magasról elvetem, hogy még vitatkozni sem vitatkozom ilyenről szívesen. A fatelepítős példádat nem is értem. És miért könnyű lebuktatni az amundokat? Azért vannak ők is annyira rafináltak, hogy ne az Erigow környéki nagy szántóföldeket sivatagosítsák el, hanem a félsivatagos, sztyeppés, jobbára lakatlan területeket, ahol aztán a kutyát sem zavarják. De - én nálam az amundok egy összetartó faj, nem költöznek szerte a világba, még akkor sem, ha üldözik őket. A novellában szereplő amundok sem kolóniát alapítottak, hanem egy amhe-démont rejtettek el, jó eséllyel a homoki elf fenyegetettség miatt.

Hiúz

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Daelon
Kelt:
Kelt:

Hiúz:

hé, én sem milliós kolóniákról, és többtucat városról beszéltem! néhány tucat amundról, akik nem mennek vissza, mert a kiirtott hívek miatti gyűlölet erőt ad nekik (érzelemdús nép!).

istencsalád?! ekkorra már csak Amhe "él", meg Refis, aki behódolt... a többi isten ill. a túlélő hívek szemében leginkább szvsz Orwella árulására hasonlíthat a Kékarcú! azt pedig nemhiszem hogy tisztelnék...

ez jó alap az újrakezdésre, csak lassan fog menni, mert nincs nagy szaporulat :gyagya:

jóvan, a fás példa csak erőltetett kifogás volt :gonosz: elismerem.

Dae

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

DelArco
Kelt:
Kelt:

Üdv!

Hiúz:

Nem menekülnek le akkor sem ha üldözik őket?Pedig mintha a Summ-ban pont elüldözték volna azt a pár amundot Ibarából.Vagy nem igy volt?

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Hiuz
Kelt:
Kelt:

Nos ki hogy értelmezi. Azért ahhoz, hogy valaki pont Kránba meneküljön, azért kell valami. Továbbá amikot a Refith hívőknek "menekülniük" kellett elég zavaros volt a helyzet. Talán azért érezték bizonytalannak a helyzetüket, mert a leghatalmasabb földúr átállt az elfekhez, és nem nagyon merték legnagyobb ütőkártyáikat bevetni, hátha megint rosszul sül el a helyzet. De én inkább azt mondanám, hogy azokat a Refith hívőket átcsábították, nem pedig elmenekültek.

Hiúz

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

OGRF
Kelt:
Kelt:

Répa Mindenkinek!

ftHiúz:

Én is tuúl tápnak találom, hogy egy isten a másik hívőit csak úgy elcsábítja, holmi bazierős asztrálvarázslattal... Akkor ezt anno Orvella is megtehette volna, nem? És hogy az istencsaládban hisznek... Nos minden pyarronita is... De van egy választott istenük a pantheonon belül... Szerintem pld. egy építész, egy írástudó, egy fazekas biztosan nem Amhe párti, hanem Refith hívő inkább... Amellett persze, hogy Amhe isteni létét is elismeri... refith hívei biztosan találtak valami módot rá, hogy megóvják a velük lévő szakadárokat amhe hívásától, ha az mégoly erős is volt... Mondjuk a föld alá költöztek és lezárták az összes kijáratot... Aztán mikor már a hívásból harcba kezdett a suttyó, akkor már akár el is engedhették őket... Elmesélték, hogy mi történt a sivatagban, s akinek volt egy csöpp esze, azok már nem tértek oda vissza saját akaratukból...

Ha jól emléxem 95 (?, nincs kedvem visszalapozni :gyagya: ) százalékot említettél... Nos, ha mondjuk az amundok összesen vannak mondjuk 500000-en, akkor az még mindig 25000 amund, aki máshol él...

És míg amazok pusztultak a háborúban, ezek azóta is szaporodnak...

LPZ.

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Menmaatre
Kelt:
Kelt:

Hello!

Hiúz:

Ha az amhe hívők kiirtották volna az összes Refith hívőt, akkor kapásból bukták volna a háborújukat, mert a veremcsapdákban őrzött démonok (forrás Summárium) kiszabadultak volna, és rendesen adtak volna az amundoknak, már csak a több mint 6000 éves börtönlét miatt is.
Meg tudnád adni a pontos helyet? Én hiába kerestem nem találtam. Biztos a Summariumban van?

Menmaatré

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

DelArco
Kelt:
Kelt:

Üdv!

Hiúz:

Én szerintem meg menekültek és mondjuk ha ők menekültek akkor menekülhettek mások is máshová.

Itt nem kell sokra gondolni de mondjuk szerintem a nem Amhe hívők közül elmehettek páran miután irtották őket.

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Menmaatre
Kelt:
Kelt:

Hello!

Megjegyzem a Summarium szerint maradtak Refith hívő amundok. Ők a föld alá menekültek Amhe-Ramun hívei elől. Ott pedig jól elkorcsosultak.

Menmaatré

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

OGRF
Kelt:
Kelt:

ReRépa...!

Ugyehogyugye ! ftMenmaatré RULA! :gyagya:

Akkor mégiscsaknemmmondtamhülyeséget ésamaseisjóvoltahogyvolt!!!! :gonosz:

LPZ.

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Hiuz
Kelt:
Kelt:

Hali

A veremcsapdákról a könyv végében az istenek leírásánál van megjegyezve, hogy lelkesen öntözik a vért a kutakba. Most nem emlékszem pontosan arra, mit ír a könyv arról, hogy mik lapulnak a kút aljában.

Azt pedig, hogy maradtak Refith hívők, én mondtam elsőnek. :gyagya:

Meg azt is, hogy a városok alá húzódtak be, az óriásbogár alagutakba.

Jah! AZ 500.000 amund kérdése. Nos az én, és a mi általunk elképzelt Yneven a háború előestéjén kb.2-3000 amund és 1000-2000 dzsenn él, de ezekből max 40-50 a teljesen tisztavérű, s ennek a fele is nő, szal elég kevés van, amelyik hatalomszavakat is tud használni. Vagyis max 20-25 amundot tudok én a sivatagon kívülre elképzelni, azokat meg nem kunszt hazahívni. Jah! És ismétlem, hazahívni és nem hitében megváltoztatni. Olyan ez, mint mikor az Arel hitű harcosodra hat a Ranagol pap oarancsvarázslata. Akkor miért nem hördülsz fel, hogy miképp képes ő, az én hitem erejét leküzdve varázsolni rám?

Hiúz

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Decado_Arkel
Kelt:
Kelt:

Hiúz : a godom a kevés amundal az, hogy hiába a manifesztáció, mikor leszvormolhatnák így őket még a gorvikiak is (azért egy 1:10 es arányt ők sem bírnak.)

namármost, folyamatos harcban VERIK a következő népeket (egyszerre) : Pyarron, Krán, Shadon (kevés emberrel) Pyarron fegyvertársai, Gorvik, Dzsadok, Homoki Elfek, Dzsennek.

Namármost , még 5000-aquir sem kántálna vissza ennyi embert.

Ezenfelül ennyi emberrel még egy nagyobb várost sem lehet biztosítani (azért ők sem lehetnek ott mindenhol), nemhogy ibarát.

Mi a válasz (biztosan megindokoltátok, csak még nem halottam, de várom :gyagya: ) ?

üdv Peter

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Daelon
Kelt:
Kelt:

Hiúz:

2-3000 amund ?! akkor mi a francért nem nyomták le őket pillanatok alatt a tízezres seregek ? ezért ennyit nem lehet a Manifesztáció számlájára írni, hiszen az elvileg éjszaka teljesedik ki... nappal pedig azért aktívak páran az ellenfélnél is.. ez szerintem elég kevés lélekszám... a dzsenneknél még okés, mert ők elvegyültek. de ennyi amund egy falut is alig tölt meg, nemhogy városokat. 10x ennyi, az már egy fokkal jobb sztem. de az a Te yneved, ez meg az enyém:)

belegondoltál, hogy hány kalandozó ölt meg mennyi amundot összesen ? hol marad akkor a 2-3000 db ? :gyagya:

Dae

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Menmaatre
Kelt:
Kelt:

Hello!

Hiúz:

A veremcsapdákról a könyv végében az istenek leírásánál van megjegyezve, hogy lelkesen öntözik a vért a kutakba. Most nem emlékszem pontosan arra, mit ír a könyv arról, hogy mik lapulnak a kút aljában.

Köszönöm.

A megadott helyen teremtő/termékenység szellemek szerepelnek, nme dzsenn démonok. Én amindó vagyok, hogy a Kutakat hagyjuk meg Ryeknek. :gyagya:

Menmaatré

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Hiuz
Kelt:
Kelt:

Nos. Ha olvastátok a Kardok könyve című förmedvényt, ott szépen le van írva, hogy El Sobira több tízezer fős városát kb 6-8 amund foglalta el, és kb. ennyien is tartják. Nem kellenek ők ahhoz, hogy fegyverrel igázzák le a népet, a behódolt talpnyalók ezt megteszik helyettük. Igaz, hogy a Kék Hold idején erősek csak, de egy akkor elmondott mágia - mivel isteni eredetű, megmarad reggelre is. Szóval bejön a 10.000 gorviki talpas a sivatagba, két hét múlva pedig már a Kereskedő Hercegségek erődjeit ostromolják. Azért nem rakhatsz a mélysivatagba annyi amundot, mert azoknak is kell valamiből élniük. Ráadásul mint ősfaj, nem is túl szaporák, és a homoki elfek gondoskodnak róla, hogy ne nagyon szaporodjanak el.

Egy oázis, vagy falu megtartásához még amund sem kell, max egy bálványt, vagy egy falidémont hagynak ott, és ha a falu lázadozni akar, akkor ezek rendet tesznek.

Hiúz

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Hiuz
Kelt:
Kelt:

Veremcsapdák - az én Ynevemen a dzsennek által megidézett démonok és egyéb szörnyetegeket tartják ott fogva, amelyekről a Homályhozóban esik szó. Amúgy érdekes ez a termékenységszellem téma. Van még olyan a Mélysivatagban? Vagy úgy kell őket fogva tartan, mert már rég elhagyták volna az eső nélküli földeketi? Végülis - beférnek ők is a démonok mellé. :gyagya:

Hiúz

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Decado_Arkel
Kelt:
Kelt:

Hiúz : a gond a halandóságnál van. máshént viszont azt a 2-3 amundot valamien - akármien módszerrel meg lehet ölni.

Ezenkívül akkor az amund egy olyan faj, ami kevesebben van, mint kalandozó yneven.

Namost ugye trend ibarában kalandozni : ergo már régen overvhelmelték őket azok a pszí pajzsos , varázslós, cselezgetős kalandozók.

kb 1 milla amund jöhetne, akkor azt mondanám uccu neki.

u.i : a Renegátokban nem 2-3 , hanem egy sereg amund gyakja le Sobirát.

szvsz az amundok még ha 6-ik tszű harcos/12-ik tszű pap/ 6ik tszű varázslónak vesszük őket, még akkor sem lehetnének életképesek ennyien.

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Menmaatre
Kelt:
Kelt:

Hello!

Sereg helyett én max. egy tucatra emlékszem. :gyagya: Bár még ez is több mint 2-3 fő. :gonosz:

Menmaatré

Link a hozzászóláshoz
Megosztás más oldalakon

Hozz létre egy felhasználói fiókot, vagy jelentkezz be

Megjegyzés írásához felhasználói fiók kell

Fiók létrehozása

Regisztrálj egy új felhasználói fiókot közösségünkben.

Új felhasználói fiók létrehozása

Belépés

Van már felhasználói fiókod? Lépj be itt.

Lépj be

Magazin

Az LFG.HU az RPG.HU jogutódja. Az RPG.HU a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által jegyzett magazin. Nyilvántartási szám: 3.4.1.1467/1999.

© Copyright 1997-2010 RPG.HU, 2010-2025 LFG.HU - Minden jog fenntartva

Kik vagyunk

LFG: Looking For Group - csapatkeresés közös játékhoz. Az RPG-s rövidítés azonban nemcsak szerepjátékos csapatoknak szól. Oldalunk a kártyák, társasok kedvelőitől az SF-F irodalom szerelmesein át minden játékosnak szól.

• Újat készíteni...